Lubię dobrze rozpocząć dzień. Dobrze i smacznie. Z kubkiem kawy, ulubioną muzyką w tle, świeżo wyciśniętym sokiem i ciepłą kanapką. Gorące razowe lub orkiszowe grzanki doskonale smakują w towarzystwie pasty rybnej i awokado. Jest to wyjątkowo szybkie śniadanie, którego przygotowanie nie zajmuje więcej niż pięć minut (!), a do tego zdrowe.
Pasta z tuńczyka
1 puszka tuńczyka w sosie własnym
4-5 suszonych pomidorów w oleju
kilka kropli tabasco (w zależności jak ostrą pastę lubicie)
Wszystkie składniki należy zmiksować blenderem na jednolitą masę. Podawać na grzankach z ulubionego pieczywa, z plastrami awokado. Cieszyć się każdym kęsem i planować udany dzień :)
Smacznego!
PS Przepis na pastę z tuńczyka znalazłam u Patrycji, która na blogu inspiruje kulinarnie i fotograficznie.
Ewa


Znamy i lubimy :) Smacznego i miłego dnia !
OdpowiedzUsuńDziękujemy! Zapraszamy do nas częściej, będzie mnóstwo przepisów na zdrowe pyszności :)
OdpowiedzUsuń